Malá "dospělá"

30. 9. 2014 17:12
Rubrika: Lidé kolem nás

Už od našeho útlého dětství se naši snažili, abychom byli pokud možno jakž takž samostatní. Já a ségra jsme jezdily samy do hudebky a odtud jsme zase samy odjely. Když se něco stalo, tak jsem se prostě naučila telefonovat z budky :D Z tohohle dětského "dospělého" období se vždycky se ségrou smějeme tomu, jak jsem ji vodila do školky.

Já jsem chodila do 2. třídy a občas se stalo, že jsem musela odvést Aničku do školky a potom jsem se sama musela dostat do školy. I když bydlíme na vesnici, tak školka je od našeho domu vzdálena přesně 800 metrů (mapy.cz :D). Jednoho dne, kdy jsem opět vedla Aničku do školky se stala malá nehoda a Aničce praskla guma v kamaších (to jsou takový ty strašný kalhoty), ale zvládly jsme to-Anička si kalhoty celou cestu držela, aby jí nesjely. 

Akcí "kamaše" však naše dobrodružství neskončilo. 

Opět jsem měla za úkol odvést Aničku do školky, ale tentokrát jsem ji tam měla po škole i vyzvednout. Celý den jsem na to myslela, abych na to nezapomněla, ovšem jednu přestávku jsem se nechala unést a začala jsem se prát s klukama. Nikdo z nás neslyšel, že už zvonilo na hodinu, tak jsme se prali vesele dál. Najednou jsme slyšeli hlas paní učitelky: "Lída, Adam, Filip! Neslyšeli jste zvonění?" To nás vytrhlo z naší "hry" a popravdě jsme odpověděli, že ne. Paní učitelku to ale nezajímalo a jen nám suše řekla, že budeme po škole. Ve mně hrklo! Ne kvůli tomu, že budu po škole, ale kvůli tomu, že nestihnu jít pro ségru! Hned jsem to taky paní učitelce řekla a ta mi odpověděla, že se nedá nic dělat. Měla jsem strach jako blázen a představovala jsem si Aničku, jak bude muset přespat ve školce, protože pro ni nestihnu dojít. Nakonec to dobře dopadlo a byli jsme po škole jen asi 10 minut, takže jsem všechno stihla...

Dneska se tomu musím smát, když si představím pohled na nás dvě, jak ťapeme do školky (a já jsem se přitom cítila tak dospěle!). Jsem ale vážně ráda, že nám rodiče dali šanci, abychom si samy poradily a jestli někdy budu mít svoje děti, tak jim tu šanci taky dám...(a navíc se dnes volá z mobilu, a to je lehčí než z budky).

Zobrazeno 918×

Komentáře

Theresie

Malá velká ségra Lidunka :D.

aku

To mi připomíná, jak jsem měl jít pro sestru do školky a naši mě zamknuli doma. Vážně jsem přemýšlel o tom, že vyskočím z okna a půjdu pro ni. Říkal jsem si, že by jsem to zvládl, že to není zas taková výška. Nakonec jsem si to rozmyslel ... No bydleli jsme v 4. patře na bytovce .... :-)

Ludmila Sobotková (Lidunka)

Haha, taky dobrý! :D

kopretina

toje zajimavý članek

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková